RIJEKA STAN d. o. o.
Šet. A. Kačića Miošića 6
51000 Rijeka
+385 51 377 017
info@rijekastan.hr

Ugrađeni regulatori protoka za potrebe grijanja i pripreme tople vode u neboderu na adresi Dubrovačka 4, Rijeka (Turnić)

Regulator protoka na toplinskom sustavu, Dubrovačka 4, Rijeka (2021.)

Ugrađeni regulatori protoka za potrebe grijanja i pripreme tople vode u neboderu na adresi Dubrovačka 4, Rijeka (Turnić)

Prema izvedbenom projektu ovlaštene tvrtke za konzalting, inženjering i projektiranje suvlasnici nebodera na Turniću, na adresi Dubrovačka 4, investirali su u ugradnju regulatora protoka za potrebe grijanja i pripreme tople vode. Nakon ugradnje regulatora izdana je nova energetska suglasnost čime su troškovi instalirane snage (tzv. fiksni troškovi) smanjeni za više od 20%. Zanimljivo je da do uštede na troškovima grijanja došlo samo izradom projekta toplinskih gubitaka i, temeljem istoga, postavljanjem regulatora, jer zgrada još nije energetski obnovljena. Suvlasnici planiraju energetsku obnovu objekta te se čeka samo objava natječaja. Prema projektu ugradnje regulatora nakon energetske obnove doći će do dodatne uštede na fiksnim troškovima grijanja (instalirane snage).
Povrat navedene investicije očekuje se za 12-18 mjeseci.
 
U Rijeci 17. ožujka 2021.Trebate li više informacija?

Pošaljite nam upit za naše usluge

Rijeka stan koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se