RIJEKA STAN d. o. o.
Šet. A. Kačića Miošića 6
51000 Rijeka
+385 51 377 017
info@rijekastan.hr

U tijeku je zamjena plinske instalacije na adresi Crnčićeva 3, Rijeka (stambeni niz 1-3-5-7-9, Krnjevo)

Crnčićeva 3, zamjena plinske instalacije (4/2021.)

U tijeku je zamjena plinske instalacije na adresi Crnčićeva 3, Rijeka (stambeni niz 1-3-5-7-9, Krnjevo)

Dana 17. ožujka 2021. dežurna služba Energa je temeljem dojave stanara iz Crnčićeve ulice kbr. 3 izvršila provjeru i utvrdila propuštanje plina na tzv. nemjerenom dijelu plinske instalacije, na južnom ogranku, te isključila opskrbu plinom svim stanovima na južnoj strani zgrade. Stanovi na sjevernoj strani imaju posebnu instalaciju (sjeverni ogranak) te njima opskrba plinom nije obustavljena.
Ispitivanjem od strane ovlaštenog plinoinstalatera utvrđena je propusnost instalacije i na drugim mjestima. Kako je postojeća plinska instalacija izvedena od pocinčanih cijevi i s navojnim spojevima, to je zaključeno da je neisplativo daljnje ispitivanje mjesta propuštanja i odlučeno da se izvede nova plinska instalacija od bešavnih čeličnih cijevi, u zavarenoj izvedbi. Izrađena je potrebna projektna dokumentacija, ishođena energetska suglasnost na istu, zatražene ponude za izvođenje radova i zaključen ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem na iznos od 162.000,00 kn. Ugovorena je izvedba nove instalacije na južnom, ali i na sjevernom ogranku jer je procijenjeno da je samo pitanje vremena kada će se evidentirati propuštanje i na tom dijelu instalacije (identični zahvati rađeni su prije nekoliko godina na ulazima susjednim ulazima Crnčićeva 5 i Crnčićeva 9).
Trenutno se izvode radovi na zamjeni plinske instalacije na južnom ogranku, nakon čega će se pristupiti izradi nove instalacije i na sjevernom ogranku, na način da stanovi na tom dijelu budu vrlo kratko vrijeme bez plina, to jest samo onoliko koliko bude potrebno za prespajanje sa stare na novu instalaciju.
U Rijeci 13. travnja 2021.Trebate li više informacija?

Pošaljite nam upit za naše usluge

Rijeka stan koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se