RIJEKA STAN d. o. o.
Šet. A. Kačića Miošića 6
51000 Rijeka
+385 51 377 017
rijekastan@rijekastan.hr

Obavijest suvlasnicima o potrebi podešavanja zajedničkih antenskih sustava

Digitalne regije u Republici Hrvatskoj

Obavijest suvlasnicima o potrebi podešavanja zajedničkih antenskih sustava

Zbog prelaska na novi DVB-T2 standard odašiljanja zemaljskih televizijskih programa bilo je nužno napraviti prilagodbe na zajedničkim antenskim sustavima (ZAS-ovima) na većini zgrada na području Republike Hrvatske zbog promjene kanala i standarda odašiljanja kako bi stanari mogli gledati besplatnu zemaljsku televiziju. O istome je javnost bila upoznata putem medijske kampanje.
Prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa službeno je završen 12. studenog 2020. S obzirom da OIV-ov kontakt centar još uvijek zaprima mnogobrojne upite gledatelja korisnika zajedničkih antenskih sustava u višestambenim zgradama vezano za probleme i smetnje u prijamu signala zamoljeni smo podsjetiti korisnike na obvezu podešavanja zajedničkog antenskog sustava.
Obveza izgradnje zajedničkog antenskog sustava (i kod opsežnih radova na obnovi zgrade) za prijam zemaljskih radijskih i televizijskih programa za priključenje svih stambenih i poslovnih jedinica koje se nalaze u zgradi određena je Zakonom o elektroničkim komunikacijama (NN br. 73/08, 90/11, 133/12, 80/13, 71/14, 72/17), dok je obveza održavanja zajedničkih antenskih sustava na teret sredstava zajedničke pričuve propisana Uredbom o održavanju zgrada (NN br. 64/97).
U Rijeci 15. rujna 2021.Trebate li više informacija?

Pošaljite nam upit za naše usluge

Rijeka stan koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se