RIJEKA STAN d.o.o.
Šet. A. Kačića Miošića 6
51000 Rijeka
+385 51 377 017
+385 51 371 611
info@rijekastan.hr

Ugradnja dizala: Od prosinca počinju prijave za ugradnju dizala u zgrade s tri etaže i više

Ugradnja dizala: Od prosinca počinju prijave za ugradnju dizala u zgrade s tri etaže i više

Za ugradnju dizala potrebno je u četiri godine osigurati 536 milijuna eura.
Na adrese predstavnika suvlasnika zgrada diljem Hrvatske koje imaju prizemlje i tri etaže ili više, a nemaju ugrađena osobna dizala, od početka prosinca počet će stizati pisma upućena od Koordinacijskog odbora društava i udruga HP i HT umirovljenici Hrvatske. U njima će biti priložen i obrazac predprijave za ugradnju osobnih dizala unutar postojećeg otvora ili panoramskog dizala uz bespovratnu financijsku pomoć u troškovima gradnje iz fondova EU.
Predstavnici stanara imat će rok do 31. siječnja sljedeće godine odgovoriti na to pismo, odnosno nakon što provedu anketu među stanarima.
Takvih je zgrada u 150 gradova 16.840, a u tim su stubištima 156.202 stana u kojima živi oko 700.000 ljudi.
S obzirom na to da u nekim zgradama ima više stubišta procjenjuje se da će biti potrebno ugraditi oko 13.500 dizala. Natječaj za sufinanciranje ugradnje tih dizala mogao bi pak biti objavljen u trećem tromjesečju sljedeće godine.
Prema proračunima Koordinacije, za ugradnju dizala potrebno je u četiri godine osigurati 536 milijuna eura. U četiri bi godine pak na ugradnji tih dizala bilo zaposleno oko 2000 radnika, a još bi 300 ljudi bilo zaposleno na njihovu održavanju, piše Večernji list.
 Trebate li više informacija?

Pošaljite nam upit za naše usluge

Rijeka stan koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se