RIJEKA STAN d.o.o.
Šet. A. Kačića Miošića 6
51000 Rijeka
+385 51 377 017
+385 51 371 611
info@rijekastan.hr

Održana konferencija "Energetska obnova višestambenih zgrada"

Dubrovačka 2, Rijeka

Održana konferencija

U organizaciji Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja 4. prosinca 2019. u Zagrebu održana je konferencija pod nazivom "Energetska obnova višestambenih zgrada" na kojoj su predstavljeni detalji novog, šestog poziva na dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu višestambenih zgrada koji će biti objavljen početkom prvog kvartala 2020. godine.
U novom pozivu, kao i u dosadašnjima, odabrani projekti morat će osigurati barem 50% ušteda u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenja prije provedbe energetske obnove. Od same objave poziva do početka prijava prijavitelji će imati dovoljno vremena za pripremu projektnih prijedloga, istakli su predstavnici Ministarstva.
Za razliku od prethodnog poziva, stručna podrška Fonda za zaštitu okoliša i energetsku  učinkovitost nije obvezna pa će potencijalni prijavitelji moći i sami prijaviti projekte. Novost je i da će se u sklopu novog poziva koristiti informatički sustav eFondovi, putem kojega će se vršiti prijava i dostava potrebne dokumentacije, ali i odvijati sva komunikacija tijekom provedbe projekta.
 
U sklopu konferencije predstavljena je i brošura o dosad provedenoj energetskoj obnovi stambenih zgrada koja, uz najuspješnije projekte iz 14 različitih županija, donosi pregled statističkih o energetskoj obnovi višestambenih zgrada za sve županije u Republici Hrvatskoj. Prikazan je i videozapis u kojem se posebno ističe jedan od najvećih i najuspješnijih primjera energetske obnove višestambenih zgrada. Riječ je o zgradi pod našom upravom, Dubrovačkoj 2 na Turniću u Rijeci, koja ima 110 kućanstava i čiji je projekt obnove bio vrijedan više od 3,9 milijuna kuna. Zgrada je, zahvaljujući obnovi koja je uključivala rekonstrukciju krova te poboljšanje toplinske izolacije vanjskog zida, prešla iz energetskog razreda "D" u "B" uz uštedu toplinske energije od 70%.
Pogledajte videozapis: 

  Trebate li više informacija?

Pošaljite nam upit za naše usluge

Rijeka stan koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se